Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe laptop/desktop, maar wat doet u nu met uw gebruikte computer? Het verwijderen van computer data is een must.

Nieuwe computer gekocht

Je herkent het vast wel: je hebt een nieuwe computer gekocht of voor een
medewerker, waardoor de oude computer overbodig is geworden. Gebruikte computers worden vaak willekeurig afgedankt. Misschien dat een medewerker of relatie de computer wil hebben? Of, als het om grotere aantallen gaat, is een opkoophandelaar wellicht geïnteresseerd. En, als oude computers te lang in de weg staan dan worden ze zelfs met de vuilnisman meegegeven.

Data moet verwijderd worden

Opgeruimd staat netjes! Maar geldt dat ook voor de data die er op staat? Want wat vaak onvoldoende of onzorgvuldig wordt gedaan, of zelfs geheel achterwege wordt gelaten is het op juiste wijze verwijderen van de gegevens die op de mediadrager staan. Ervan uitgaand dat er niets zal gebeuren met de data is naïef en niet zonder risico.

Denk aan de AVG

In deze tijd is de AVG-wetgeving van kracht (Algemene Verordening
Gegevensbescherming). Het geldt echt niet alleen voor gevoelige data zoals
medische patiëntgegevens of informatie van klanten.
Want wat gebeurt er eigenlijk met uw gebruikte computerapparatuur? Een handelaar zegt de data veilig te wissen, maar gebeurt dat wel? Wordt daar een garantie certificaat bij afgegeven, dat de data volgens de huidige regels zijn verwijderd? Een medewerker die graag de oude laptop overneemt zal deze bijvoorbeeld ook een keer wegdoen. Wat gebeurt er dan met de datagegevens die daar nog eventueel opstaan? Bedrijven die hun data letterlijk op straat zetten hebben heel wat uit te leggen bij een AVG onderzoek.

Professioneel wissen van data

Wij laten oude schijven en overige apparaten daarom altijd professioneel wissen. En omdat het een makkelijke en betaalbare stap is, heeft Startbyte een service dienst om bedrijven hiermee te helpen. Wij werken hiervoor samen met onze ISO gecertificeerde partner. Deze partner heeft drie eigen ISO 9001:2015 gecertificeerde clean room laboratoria waarvan er een in Amsterdam staat. U ontvangt na afloop een certificaat en bent er daarna zeker van dat uw data volgens de voorgeschreven regels is gewist (Data Erasure). Het certificaat is bovendien te gebruiken om aan te
tonen dat uw bedrijf conform de AVG-wetgeving de datagegevens heeft laten verwijderen.
Kortom, het professioneel laten wissen van alle data op uw oude apparaten een logische en noodzakelijke stap om ongewenste data verspreiding te voorkomen.

Contact over het verwijderen van computer data

Deze service is van toepassing op alle (gebruikte) mediadragers.
Meer informatie? Neem contact met ons op via info@startbyte.nl, vul ons contactformulier in of bel naar 020 845 76 76