Netwerkmonitoring

Ieder bedrijf is afhankelijk van een degelijk netwerk en de daarbij behorende verbindingen. Per saldo is een goed functionerend netwerk essentieel voor een goed functionerende onderneming. Om kritieke ondernemings processen niet stil te laten liggen, is goede netwerkmonitoring van wezenlijk belang. Pas als bijvoorbeeld de website uit de lucht is, de cloud onbereikbaar is of uw bedrijf telefonisch niet bereikbaar is, merkt u dat de afhankelijkheid van een goed functionerend netwerk cruciaal is. Daarom is het bewaken en in de gaten houden van uw netwerk belangrijk.  Dit biedt meer zekerheid bij het in bedrijf blijven van uw onderneming.

Hackers en storingen

Storingen worden bovendien met netwerkmonitoring direct gesignaleerd.  Niet alleen de software wordt aan een constante monitoring onderworpen, maar ook het signaleren van manipuleren van systemen. Hackers gaan vaak op deze manier te werk en door deze ICT bewaking wordt er vervolgens direct een signaal gegeven. Vervolgens wordt er onmiddellijk actie ondernomen, zodat het netwerk veilig is en blijft. Het grootste deel van het beheer en onderhoud kan remote plaatsvinden. Dit betekent voor u een kostenbesparing, omdat er geen systeembeheerder in dienst is en processen minder snel stilgelegd worden door de snelheid waarmee gewerkt wordt. 

Veilig werken

Door het stelselmatig bewaken van het netwerk en de systemen is het beveiligingsniveau gegarandeerd. Ook het up-to-date houden van de besturingssystemen, soft-en firmware worden onder andere door netwerkmonitoring ondervangen. Hierdoor zijn stabiliteit, continu├»teit en veiligheid verzekerd. 

Automatische sms bij probleem

Bij problemen ontvangt u een SMS-alarm melding, deze melding zal Startbyte vervolgens interpreteren en bekijken. In feite zijn wij uw systeembeheerder op afstand en kunnen remote voor u kijken wanneer er problemen zijn en hoe deze op te lossen. Wij stellen de netwerkmonitoring dusdanig in dat er geen onnodige meldingen binnen zullen komen. Alleen relevante meldingen, die wij vooraf met u besproken hebben, zullen wij bewaken. Wij gaan u ook op een eenvoudige en duidelijke manier uitleggen welke meldingen onmisbaar zijn.

Netwerk ondersteuning

Het onderhouden en beheren van hard- en software vraagt om vakbekwaamheid. Startbyte staat altijd voor u klaar om uw netwerk te laten doen waarvoor het ten eerste is bedoeld. Namelijk het ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Wij nemen de zorg van uw netwerk uit handen en zorgen vervolgens dat u altijd voorzien bent van actuele updates. 

Contact over netwerkmonitoring

Soms is een telefoontje naar 020 845 7676 voldoende om uw vraag te beantwoorden. Maar ook voor complexe vragen kunt u bij ons terecht. Heeft u assistentie nodig omdat u niet voldoende kennis in huis hebt en u geen enkel risico wilt lopen? Kortom, wij helpen u graag, bij alle vraagstukken voor wat betreft netwerkmonitoring. Via ons contactformulier kunt u altijd uw vraag stellen, wij zorgen dat wij u snel en effici├źnt verder helpen.